Színházi előadásaink

Táncoktatás Komló | Bonyhád | Dombóvár | Paks
Inkább itt kövess minket, mint az utcán.
USA HIP-HOP | NEW STYLE | STREETJAZZ | JAZZFUNK | VOGUE | WAACKING | HOUSE | KORTÁRS-MODERN

,,Színház az egész világ."

színházi előadásunk volt!
0
2013-ban kezdődött az, ami ma már meghatározza az egész csoport életét. Megalakulásunk első éveiben karácsonyi táncgálákat készítettem, amit akkor még csak a Komlói Színházban adtunk elő és ugyan koncepcióval rendelkezett, mert mindig igyekeztem újabb és újabb ötletekkel előrukkolni, mégis csak egy “szokásos” táncgála volt. Akkor még Just Hip Hop néven futó sorozatként zártuk az aktuális évet egy gálával, amiből összesen négy is volt. Rendszerint vendég fellépőket is hívtam mindig, de nekem kevés volt az, hogy “csak” táncolunk másfél órán keresztül, a színház világa pedig teljesen beszippantott.
Így jött az ötlet, hogy írjunk egy történetet és csináljunk a színházban is olyat, amit akkor az amerikai táncos filmekben is csodálva néztünk, vagyis csináljunk táncjátékot. Az első ilyen önálló színházi előadásunk “A Gála” címet viselte 2013-ban, aminek a szövegkönyvét akkor még Korbuly Kata segített megírni és kétszer megtöltöttük vele a Komlói Színházat. Majd jött a következő év, ahol már egyedül álltam neki és folytattam az előző megkedvelt történetet, ami a saját kis világunk volt akkor, ez volt az “Amerika még” című előadásunk. Az első két előadáson még kezdetlegesebb és kölcsön díszlettel vittük színpadra, de a harmadik darabra már saját díszletet készítettem, ez volt az “EurópáCban” című előadás. Majd folytattam újra és újra és a működésünk részévé vált, hogy van egy “színházas” időszakunk, amikor az aktuális előadáson dolgozik a két nagyobb csoport. Elkészült a “Bazi Nagy Hip Hop Lagzi” is, ami még szintén az első történet 4. része volt, de egyedülálló darabként is teljesen érthető volt azoknak is, akik nem látták esetleg az előzmény trilógiát. Miután 2017-ben elindultak a bonyhádi csoportok is, őket is bevontuk és onnantól már közösen mutatjuk be Komlón és már Bonyhádon is a Vörösmarty Művelődési Központban. Az első ilyen előadás “A Casting” címet viselte ami egy mesés darab volt, amit a #Retro követett és együtt repültünk vissza a 90-es évekbe. 2019-ben egy apokaliptikus jövőben játszódó időhurkos darabot mutattunk be, “Lehetne még egyszer?” címmel, ami bár nem egy vidám darab volt, mégis a közönség egyik kedvence lett akkor. Majd belekóstoltunk a krimi világába és írtam egy krimi komédiát, ez volt a “Hello, Win! Szelvényt, vagy csalunk!” című darabunk. A 9. önálló táncjátékunk a “Soha ne hagyd abba!” címet viseli, ami viszont az eddigi összes elkészült darabba betekintést enged egy kicsit másképp.
A történetek mind sajátok, így a szerepeket is teljesen a szerepelni vágyó táncosra tudom szabni, mindig két felvonásban tervezem, hogy legyen idő a történetet is elmesélni és legyen benne természetesen rengeteg tánc is. Jó látni, ahogy az új generáció is belecsöppen a színház világába, megismeri és láthatóan egyből beleszeret.